Palokatko

Palokatko - elintärkeä rakennusten paloturvallisuudelle

Palokatko on aivan ehdottoman tärkeä osa rakennussuunnittelua, kun suunnitellaan ja uudis- tai korjausrakennetaan paloturvallisia rakennuksia. Suomen Palokatkomestarit Oy:n palveluihin kuuluvat palokatkojen asennus ja -huoltotyöt, palokatkosuunnittelu sekä muu palosuojaus.

Monipuoliset palokatkopalvelut

 • Palokatkojen asennukset
 • Ääni- ja pölykatkojen asennukset
 • Palo-, ääni- ja pölysaumaukset
 • Modulaariset läpivientitiivisteet
 • CE-merkityt varausjärjestelmät
 • Väliaikaiset palokatkot (myös vuokraus)
 • Erikoisratkaisut palokatkoihin

Mikä on palokatko ja mihin sitä tarvitaan?

Palokatko tarkoittaa käytännössä rakenteiden sisällä sijaitsevien reikien ja läpivientien kuten vesi- ja viemäriputkien, lämmitysputkistojen ja sähkökaapeleiden asianmukaista tiivistystä ja saumausta, jonka avulla varmistetaan rakenteiden palo-osastointikyky. Tällöin tuli ja savu eivät pääse leviämään osastojen läpi kulkevia kaapeleita ja putkia pitkin.

Palokatko hidastaa ja estää palon etenemistä ja myrkyllisten kaasujen leviämistä rakennuksessa. Palontorjuntaan ja sammutukseen saadaan kallisarvoista lisäaikaa, mikä voi sekä pelastaa ihmishenkiä että minimoida palon aiheuttamia omaisuusvahinkoja.

Asiantuntemuksella ja laadukkailla tarvikkeilla rakennetut palo-osastot ja niiden väliset palokatkot ovat rakennuksesi paloturvallisuuden tärkeä elementti, yleensä myös vaatimus vakuutusyhtiöltä.

Kun palokatkojen asennustyöt toteutetaan alan pitkän linjan ammattilaisen toimesta oikeaoppisesti, parannat merkittävästi rakennuksessa työskentelevien, asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta.

Sertifioidut tuotteet ja työmenetelmät takaavat turvallisuuden

Turvallisuudesta ei pidä milloinkaan tinkiä ja siksi käytämmekin vain sertifioituja tuotteita ja työmenetelmiä palokatkoratkaisuissamme. Laadukas ja turvallinen lopputulos syntyy vain tuotevalmistajan ohjeita noudattamalla ja huolellisella työllä. Turvallisten palokatkojen asennusta ohjaavat myös paloturvallisuutta, rakennustuotteita ja palokatkoja koskeva lainsäädäntö ja määräykset.

 • Suomen Palokatkomestarit Oy:n asennukset suoritetaan aina asianmukaisesti ammattilaisten toimesta.
 • Työntekijöidemme osaamista päivitetään jatkuvasti, jotta voimme varmistaa kohteessasi käytettävän vain uusimpia ja tehokkaimpia työmenetelmiä.
 • Käytämme ainoastaan CE-hyväksyttyjä palokatkotuotteita.
 • Dokumentoimme palokatkot työnaikaisesti valokuvaamalla ja merkitsemme niiden sijainnit rakennuksen pohjakuvaan. Dokumentointiin voidaan lisätä projektikohtaisesti monia eri tietoja.


Turvallisuutesi on meille pääasia!

Palokatkojen asennus alkaa palokatkosuunnitelmasta

Kunnollinen rakennuksen paloturvallisuus lähtee liikkeelle palokatkoista, ja sitä ennen laaditusta palokatkosuunnitelmasta. Suomen Palokatkomestarit Oy:n ammattilaiset toteuttavat palokatkojen asennuksen, mutta myös sitä edeltävän vaiheen eli kattavan ja asiantuntevan palokatkosuunnitelman laatimisen.

Meiltä onnistuvat myös muut palosuojaus- ja turvallisuustyöt – saat siis kaikki rakenteelliseen paloturvallisuuteen liittyvät palvelut saman katon alta.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!