Saumaus

Elementtisaumaus lisää kiinteistösi elinvuosia

Elementtisaumaus lisää kiinteistösi elinvuosia.

Saumakohdat ovat niin sisällä kuin ulkonakin suurimman rasituksen alla. Ulkona sääolosuhteet piiskaavat saumoja armotta ja sisällä kulumista aiheuttaa kuiva sisäilma ja kova kulutus. Sauman tarkoitus on tiivistää rakenteet, jotta vesi tai muut haittatekijät eivät pääse kulkeutumaan saumasta läpi. Tiivis sauma pitää ilmansaasteet, äänen ja kosteuden poissa. Ammattitaidolla ja asianmukaisilla aineilla tehty saumaus kestää ja takaa lisää elinvuosia kiinteistöllesi. Huollettu sauma sen sijaan lisää vuosia entisestään. Saumat tuleekin tarkistaa säännöllisin väliajoin ja tarvittaessa uusia tai huoltaa. Näin vältetään vahinkojen leviäminen ja parhaassa tapauksessa ne pystytään estämään kokonaan. Ammattitaitoisen sauman huoltoväli on jopa 10-15 vuotta. Lue alta tarkemmin saumauspalveluistamme ja kysy lisää!

Elementti- ja palosaumaukset

Kovat materiaalit, kuten betoni ja metalli, vaativat pehmeän ja joustavan saumausaineen väliin. Näin saumakohdat eivät nakerra elementtien rakenteellisia ominaisuuksia vuosien saatossa. Elementtisaumaus myös estää sääolosuhteiden pääsyn rakenteisiin. Elementtisauman pettäessä kosteus ja muut ulkoilman elementit pääsevät pahimmassa tapauksessa tekemään tuhoja sisätilarakenteissa. Elementtien ja osastojen väliset palosaumaukset puolestaan estävät palon etenemisen rakennuksessa. Niiden avulla voidaan tulipalon aiheuttamat aineelliset vahingot parhaassa tapauksessa rajata pienellekin alueelle. Teemme uudis- ja saneerauskohteiden elementti- ja palosaumauksia niin sisälle kuin ulos. Palveluihimme kuuluu lisäksi vanhojen saumojen kuntokartoitukset.

Äänieristys-, silikoni- ja akryylisaumaukset sekä muut elastiset saumaukset

Sisätiloissa ääni, erilaiset hajut ja lämpö vaikuttavat käyttökokemukseen. Kovien äänten kulkeutuminen kadulta tai tuotantotiloista häiritsee. Samoin esimerkiksi keittiö- tai wc-tiloista tulevat hajut koetaan monesti epämiellyttäviksi. Saumauksella voidaan vaikuttaa myös näiden aistinvaraisten tekijöiden siirtymiseen kiinteistössä. Teemme kattavasti erilaisia äänieristys-, silikoni- ja akryylisaumauksia. Kerromme mielellämme lisää elastisten saumausten mahdollisuuksista ja käyttökohteista.

Elementtisaumojen kuntokartoitukset

Kaikkien saumojen, mutta erityisesti elementtisaumojen kunto tulisi kartoittaa säännöllisin väliajoin. Sääolosuhteiden pääseminen kiinteistön rakenteisiin voi aiheuttaa mittavia vaurioita sisätiloissa. Älä anna huoltamattoman sauman pilata kiinteistöäsi, tilaa meiltä ammattitaitoinen elementtisaumojen kuntokartoitus. Teemme kattavan kartoituksen joustavasti. Puutteiden ilmetessä teemme sinulle ehdotuksen korjaustoimenpiteistä.