Saumaus

Elementtisaumaus lisää kiinteistösi elinvuosia

Rakenteiden saumakohdat ovat niin sisällä kuin ulkonakin suurimman rasituksen alla. Ulkona sääolosuhteet piiskaavat saumoja armotta ja sisällä saumoja rasittavat kuiva sisäilma ja kova kulutus. Elementtisaumaus tiivistää rakenteet, jotta vesi tai muut haittatekijät eivät pääse kulkeutumaan saumasta läpi.

Rakenteiden asianmukainen elementtisaumaus ja saumojen huolto on elintärkeä osa kiinteistönhoitoa:

 • Tiivis sauma pitää ilmansaasteet, äänen ja kosteuden poissa.
 • Ammattitaidolla ja asianmukaisilla aineilla tehty saumaus kestää ja takaa lisää elinvuosia kiinteistöllesi.
 • Saumojen huolto sen sijaan lisää vuosia entisestään. Saumat tuleekin tarkistaa säännöllisin väliajoin ja tarvittaessa uusia tai huoltaa. Näin vältetään vahingot tai pysäytetään niiden leviäminen.
 • Ammattitaitoisen sauman huoltoväli on jopa 10-15 vuotta.


Lue alta tarkemmin saumauspalveluistamme ja kysy lisää!

Elementti- ja palosaumaukset

Suomen Palokatkomestarit Oy:n asiantuntevaan palveluun kuuluvat sekä elementtisaumaus että palosaumaus. Teemme uudis- ja saneerauskohteiden elementti- ja palosaumauksia niin sisälle kuin ulos. Palveluihimme kuuluu lisäksi vanhojen saumojen kuntokartoitukset.

Elementtisaumaus
Kovat materiaalit, kuten betoni ja metalli, vaativat pehmeän ja joustavan saumausaineen väliin. Tätä kutsutaan elementtisaumaukseksi. Sillä pyritään varmistamaan, että saumakohdat eivät nakerra elementtien rakenteellisia ominaisuuksia vuosien saatossa. Elementtisaumaus myös estää sääolosuhteiden pääsyn rakenteisiin.

Palosaumaus
Elementtien ja osastojen välinen palosaumaus puolestaan estää palon etenemisen rakennuksessa. Niiden avulla tulipalon aiheuttamat aineelliset vahingot voidaan parhaassa tapauksessa rajata pienellekin alueelle.

Saumaus pitää häiritsevät äänet ja hajut poissa

Sisätiloissa yllättävän moni asia vaikuttaa käyttökokemukseen ja viihtyvyyteen. Kun ne ovat kunnossa, niitä ei tule juuri ajateltua – kun ne eivät ole kunnossa, on vaikea edes keskittyä muuhun. Häiriötekijöitä ovat mm.

 • Kovien äänten kulkeutuminen kadulta, käytäviltä, tuotantotiloista tai muista tiloista
 • Keittiötiloista, wc-tiloista tai tuotantotiloista tulevat hajut tai käryt
 • Tilojen liian kylmä tai kuuma lämpötila


Saumauksella voidaan vaikuttaa tehokkaasti näiden aistinvaraisten tekijöiden siirtymiseen kiinteistössä. Osaamiseemme kuuluvat:

 • Äänieristyssaumaukset
 • Silikonisaumaukset
 • Akryylisaumaukset
 • Muut elastiset saumaukset


Teemme saumauksia hyvin erilaisiin julkisiin tiloihin, asuintiloihin ja teollisuuden toimitiloihin sekä tuotantolaitoksiin. Kerromme mielellämme lisää elastisten saumausten mahdollisuuksista ja käyttökohteista.

Elementtisaumojen säännöllinen kuntokartoitus

Kaikkien saumojen, mutta erityisesti elementtisaumojen kunto tulisi kartoittaa säännöllisin väliajoin. Sääolosuhteiden pääseminen kiinteistön rakenteisiin voi aiheuttaa mittavia vaurioita sisätiloissa.

Älä anna huoltamattoman sauman pilata kiinteistöäsi, tilaa meiltä ammattitaitoinen ja kattava elementtisaumojen kuntokartoitus. Aikataulumme ovat joustavat ja ripeät. Puutteiden ilmetessä teemme sinulle ehdotuksen korjaustoimenpiteistä.