Huolto ja kunnossapito

Huollot ja kunnossapito palokatkoihin sekä väestönsuojiin - ammattilainen apunasi

Tiedätkö missä kunnossa kiinteistösi palokatkot ovat? Toimivat ja kunnossa olevat palokatkot rajaavat aineelliset vahingot yhteen palo-osastoon. Samalla ne antavat ihmiselle aikaa pelastautua, lisää työaikaa pelastajille ja takaavat työturvallisuuden niin omille työntekijöillesi kuin pelastustyöntekijöillekin. Jos tarkistuksesta on jo vierähtänyt tovi, tilaa meidät paikalle. Teemme kokonaisvaltaisia palo-osastointien ja palokatkojen kuntokartoituksia, korjauksia ja huoltoja. Rakenteellisen palosuojauksen kunnossapidon voi myös hoitaa kokonaisuudessaan kauttamme.

Palokatkojen huolto- ja kunnossapitopalvelut

Väestönsuojien huolto- ja kunnossapitopalvelut

Kysy näistä:

  • Kiinteistöjen palokatkokartoitukset
  • Kiinteistöjen palokatkoasennukset
  • Kiinteistöjen palokatkojen korjaukset
  • Kunnossapitosopimukset

Huoltopalvelut ja kunnossapito

Saat meiltä kattavat palokatkojen korjaus- ja huoltopalvelut. Solmimalla huoltosopimuksen vähennät vaivattomasti kiinteistösi riskejä. Räätälöimme jokaisen huolto- ja kunnossapitopaketin asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kysy tarkemmin, mitä kunnossapitosopimukseen voidaan sisällyttää. Sitoudumme kiinteistösi paloturvallisuuteen kuin omaamme, olemme pitkäikäinen kumppani. Häiriötilanteissa reagoimme nopeasti ja saamme tuotantosi pyörimään entiseen malliin. Huolto- ja kunnossapitosopimuksemme ovat kattavia ja joustavia.

palokatkomestarit väestönsuoja

Pidä väestönsuojastasi huolta

Moitteettomasti toimiva väestönsuoja on kiinteistössä asuvien tai siellä työskentelevien yhteinen etu. Hätätilanteessa on voitava luottaa väestönsuojan toimivuuteen. Pelastuslaki (379/2011) määrittää, että väestönsuojan varusteet ja laitteet tulee pitää toimintakunnossa. Ne on huolettava ja tarkistettava siten, että väestönsuoja voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön 72 tunnin sisällä. Samalla sisäministeriön asetus määrittää väestönsuojalle tehtävästä tiiveyskokeesta ja sen sisällöstä. Sen mukaan tiiveyskoe on suoritettava väestönsuojassa vähintään 10 vuoden välein ja toteutuksesta tulee laatia pöytäkirja pelastusviranomaisten käyttöön. Suomen Palokatkomestarit Oy suorittaa niin tiiveyskokeet kuin väestönsuojien huollot. Saat meiltä kaikki väestönsuojissa käytettävät tarvikkeet.

Palvelumme:

  • VSS-tarkastukset ja tiiveyskokeet
  • VSS-laitteistojen huollot
  • VSS-tarvikkeet

Vuositarkastukset ja tiiveyskokeet

Suomen Pelastusalan Keskusliitto suosittelee huoltamaan väestönsuojat vuosittain. Teemme väestönsuojissa asetusten mukaisia tarkastuksia ja kokeita sekä huoltoja. Vuositarkastuksessa käydään läpi muun muassa ilmanvaihto, ylipaineventtiilien ja muiden laitteiden toiminta, sulkulaipat, ovien ja luukkujen tiivisteet sekä VSS-varusteet. Mikäli havaitsemme tarkastuksessa puutteita, teemme korjausehdotuksen. Tarkastukset dokumentoimme aina.

Tiiveyskoe on suojan ylläpidossa perustoimenpide. Sillä selvitetään väestönsuojan toimintavarmuus. Tiiveyskoetta varten suoja valmistellaan ja esimerkiksi ilmanvaihdon tila selvitetään ennen kokeen aloittamista. Kokeen jälkeen tila palautetaan normaaliin käyttötilaan. Tiiveyskoe suoritetaan viranomaismääräysten mukaisesti ja siitä tehdään asiakkaalle pöytäkirja. Mikäli kokeessa ilmenee puutteita, saat meiltä tarjouksen halutessasi kunnostustoimenpiteistä.